Κοντινές Εξορμήσεις

Η φυσική ομορφιά των γραφικών παραλιών με τα πεύκα να χαϊδεύουν κυριολεκτικά τη θάλασσα σε συνδυασμό με τα όμορφα χωριά σκαρφαλωμένα στον ορεινό όγκο της Θάσου και τη θεσπέσια τοπική κουζίνα σας προκαλούν για ημερήσιες εκδρομές και εξερευνήσεις.

Τα Λιμενάρια σε απόσταση μόλις 7χλμ, από τη Σκάλα Μαριών, η συμπρωτεύουσα του νησιού είναι ένας τόπος για εξορμήσεις αφού από εκεί ξεκινούν καραβάκια που κάνουν εκδρομές σε όμορφες παραλίες του νησιού. Στα Λιμενάρια ακόμη θα βρείτε πολλά μαγαζάκια με τουριστικά είδη και σουβενίρ από τη Θάσο για να σας συντροφεύουν στο ταξίδι της επιστροφής.

Λιμενάρια Θάσου
Λιμενάρια Θάσου

 

Παραλιακά καφέ στα Λιμενάρια
Παραλιακά καφέ στα Λιμενάρια

 

Ο Ποτός σε απόσταση 10 χλμ. από τη Σκάλα Μαριών σας προσκαλεί να ζήσετε την περιπέτεια αφού εκεί μπορείτε να κάνετε διάφορα θαλάσσια σπορ. Ακόμη μπορείτε να ζήσετε μία συναρπαστική εμπειρία κάνοντας καταδύσεις  και ανακαλύπτοντας όλους τους φυσικούς θησαυρούς που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Επιπλέον ο Ποτός ενδείκνυται γι’ αυτούς που λατρεύουν την έντονη νυχτερινή ζωή, αφού διαθέτει πολλά μπαράκια που μένουν ανοιχτά μέχρι το πρωί.

Ποτός - Παραλιακές καφετέριες
Ποτός – Παραλιακές καφετέριες

Ανηφορίζοντας οδηγείστε στο Θεολόγο, ένα από τα σημαντικότερα παραδοσιακά ορεινά χωριά της Θάσου, όπου εκεί μπορείτε να γευτείτε το νοστιμότατο θασίτικο κατσικάκι αλλά και διάφορα ψητά σούβλας

Το χωριό Θεολόγος στην Θάσο
Το χωριό Θεολόγος στην Θάσο

Οι Μαριές, ένα ακόμη ορεινό όμορφο χωριό σε απόσταση 12χλμ. από τη Σκάλα Μαριών, αποτελεί ένα αυθεντικό αξιοθέατο και αξίζει να το επισκεφθούν όσοι θέλουν να απολαύσουν τη φύση. Στο κέντρο του χωριού υπάρχει μία εκκλησία που χρονολογείται από το 1800 ενώ η πλατεία περιστοιχίζεται από υπεραιωνόβια δέντρα και καφενεδάκια όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας κάτω από τη σκιά τους ενώ το βράδυ προσφέρονται διάφοροι τοπικοί μεζέδες με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Λίγο πιο έξω από το χωριό βρίσκεται και η Λίμνη Μαριών, μια μικρή λίμνη που είναι ιδιαίτερης ομορφιάς και περιστοιχίζεται από ιδιαίτερη βλάστηση και πολλά δέντρα. Συνεχίζοντας τον ίδιο δρόμο μπορείτε να φτάσετε στο Υψάριο, την κορυφή του υψηλότερου βουνού της Θάσου.

Η εκκλησία στις Μαριές
Η εκκλησία στις Μαριές

Η λίμνη Μαριών
Η λίμνη Μαριών

Το νησί προσφέρεται για πεζοπορία καθώς υπάρχουν πολλά μονοπάτια και περάσματα που διασχίζουν το νησί και οδηγούν τους πεζοπόρους από χωριό σε χωριό.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Θάσος διαθέτει και πλούσιο αρχαιολογικό θησαυρό. Τη μακραίωνη ιστορία του νησιού θα την γνωρίσετε τόσο με την επίσκεψή σας στο αρχαιολογικό μουσείο, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νησιού, τον Λιμένα, όσο και με την περιήγησή σας στο νησί, όπου όπως θα δείτε υπάρχουν διάσπαρτοι αρχαιολογικοί χώροι με ξεχωριστό ιστορικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον.